Det finns mängder av bloggar ute i cyberrymden. En del ganska intetsägande och vissa betydligt mer intressanta att följa. Mycket beror ju på vad man själv tycker är roligt att läsa. En av de bloggar som fokuserar på renovering är nupunkt.nu. En nystartad (Juli 2014) blogg där författaren blandar personliga betraktelser med rena faktatexter. Ibland roligt, ibland intressant. Nackdelen är att den uppdateras så sällan att man knappast kan kalla det för en blogg. Det är snarare en hemsida som då och då får ett nytt inlägg. Men det funkar det med.

Gillar själv att de länkar ut till olika företag som jobbar med det som texten handlar om. Är jag intresserad av halkfria golv så kan jag med fördel bara klicka på länken och komma in till en sida som handlar om detta. Så bloggen blir som en liten guide inför renoveringen.

Har själv alltid tyckt att det är betydligt roligare att läsa bloggar än att läsa tidningar eller se på tv för att få inspiration. Det handlar nog främst om att man på detta sätt kommer betydligt närmare. Det blir avskalat och ärligt och inte så tillrättalagt som det annars kan bli. Här handlar det om en riktig person, med riktig budget och riktiga problem. I TV är det lätt, så snyggt och det är inte någon som nämner att ingen egentligen har råd att göra så lyxigt som Ernst eller Martin Timell gör.  Jag håller mig till bloggarna – Nupunkt.nu är en av dem.

Trackback

no comment untill now

Add your comment now